srijeda, 24. kolovoza 2011.

Ilocki podrumi - vlasnicka struktura

Agrokor koncern ušao u vlasničku strukturu Iločkih podruma d.d.
22. prosinca prošle godine Skupština dioničara Iločkih podruma d.d. usvojila je izvješće o promjeni vlasničke strukture tvrtke. Naime, tvrtka Agrokor koncern, najveća privatna kompanija u Hrvatskoj i jedna od najjačih kompanija u jugoistočnoj Europi s ukupnim prihodom preko 15 milijardi kuna ostvarenim u 2006. godini i s 31.000 zaposlenika, kupila je 25 posto dionica. Većinski vlasnik sa 70 % dionica i dalje ostaje tvrtka Roto-promet-Zagreb, dok pet posto ostaje u vlasništvu malih dioničara. “Očekujemo bolji plasman iločkih vina, s obzirom da će njihovu distribuciju obavljati Konzum, Jamnica, Istravino Rijeka i Agrolaguna Poreč, te veća investicijska ulaganja”, rekao je direktor Iločkih podruma g. Mladen Papak. Skupština je izabrala i
novi Nadzorni odbor u kojem je sedam članova, od kojih je jedan iz Agrokora, dva iz redova zaposlenika Iločkih podruma, a četiri člana predstavljaju većinskog vlasnika, tvrtku Rotopromet.(mp). link

2009. - tvrtka mijenja ime u ROTO DINAMIC


3864316 ROTO DINAMIC d.o.o. Grad Zagreb Samoborska cesta 102 , 10000 Grad Zagreb, Zagreb

Marijo Primorac, direktor

Juraj Mihaljević, suvlasnik i predsjednik Uprave Roto-prometa 2008me Kakva je danas vlasnička struktura Roto-prometa i koliki biste udio prepustili investitorima?

Vlasnička struktura je podijeljena po pola između mog brata Krešimira i mene, a od 1998. je unutra i Marijo Primorac, koji je zbog zasluga na mjestu direktora prodaje dobio 10 posto udjela pa je danas struktura podijeljena na 45, 45 i 10 posto. U ovoj ranoj fazi te s obzirom na trenutačno stanje tržišta kapitala ne možemo još donijeti odluku o udjelima koje ćemo nuditi investitorima.

VI .TRADICIONALNI TURNIR ROTO-PROMETA U srijedu, 07.svibnja 2008. godine u prostorijama Belot kluba „Velebit“ u 16 sati počeo je već šesti u nizu tradicionalni humanitarni belot turnir tvrtke Roto-prometa.




Todorić razbio Gastro grupu - Horvat savjetnik u Agrokoru  

Todorić je u lipnju ove godine kupio Roto promet, u kojem Juraj Mihaljević predsjednik Uprave; a Horvatovim prelaskom u Agrokor zapravo je uspio razbiti Gastro grupu, klaster koji drži više od 20 posto u HoReCa (hoteli, restorani, kafići) segmentu i okuplja više od tridesetak tvrtki.
Članovi Nadzornog odbora Gastro grupe Juraj Mihaljević, Viktor Bijelić, Josip Repalust, Ivan Pandur i Ivan Ćirko ostavku su podnijeli svega dva mjeseca prije isteka mandata, koji je trebao trajati do kraja studenoga.


ProWeinu u Düsseldorfu.srpanj 2010, Hrvatska je sudjelovala s oko 30 kuća, što velikih što malih, od koncerna Agrokor, u sklopu kojega su bili Agrolaguna, Belje, Istravino, Iločki podrumi,

 

 zanimljivi linkovi: link1