nedjelja, 28. srpnja 2013.

Misleci politicari kratko obnasaju vlast

Latinka Perovic... srpski disident iz 72...

Izgleda da je to jedina generacija politicara u ex-yu drzavama za koju se moze reci da je imala puno ljudi, stvarno ljudi, prisutnih u visokoj politici.
Istina je da su svi oni zakopani u ormare odmah nakon sto se shvatilo da su se pojavili. To je bilo naprosto nedopustivo, a u "ormarima" je bilo dovoljno mjesta. Srecom, to su stvarno bili tek ormari, smocnice i slicne ostave pa i danas imamo priliku cuti neke od njih uzivo.

Balkan odnosno podrucje Jugoslavije nikad nije mogao imati prioritet u covjeku.. zato sto su "oni drugi" uvijek imali "luk i strijelu" napetu bas za trenutak kad se u vrhovima pojave misleci ljudi. To mozemo nazvati trenutkom javne pojave "covjeka" u politici, sto je izgleda bilo oduvijek nedopustivo. Uostalom "luk i strijela" su poprilicno mocniji u "govoru" od stvarnog promisljanja "mislecih" ili barem efikasniji u usutkivanju?

Za Srbiju, no i za Hrvatsku, BiH.. ti trenuci su znali doci.. i vrlo brzo proci.....
Misleci "trenuci" su smijenjeni klasicnim, uobicajenim, standardno ucmalim trenucima vjecnih apartcika sve do danas.. kako u Srbiji, tako i u svim ostalim bivsim ex-yu provicijencijama..... vjecno zakopanim pod teretom mnogih obnasatelja vlasti bez ikakve unutrasnje potrebe da uz vlast budu ljudi, misleci ljudi..

u prilogu:
Intervew.. Latinka Perovic, za H-Alter..
http://www.h-alter.org/vijesti/europa-regija/ostraccenost-je-nasa-druga-priroda

2 komentara: