subota, 11. svibnja 2013.

Metropoliticari



Morate im davati komplimente jer ih oni vole čuti. Recite svojemu muškarcu da je najbolji ljubavnik s kojim ste bile te da je njegov najljepši i najduži - kaže Žuži.
zuzi I ima zena pravo, to je ono sto univerzalno funkcionira.. Dobro ima tu i nekih uvjeta koje predmet divljenja mora zadovoljiti, kao napr. "Ogledalo, ogledalce reci ti meni tko je najljepsi na svijetu..." no u principu ne bi smjelo biti zamjerke na izjavu. Politicki profesionalci su uglavnom muskarci i to je dokaz ispravnosti tvrdnje. U nasem danasnjem svijetu posebno. U hrvatskom prozapadnom svijetu jos posebnije.
Milanovic je prototip, Hajdos prvi odabranik od slicnih, a Zmajlovic prvi nastali klon. Slijedi ih u stopu Lorencin, Vrdoljak odavno u iste spada, samo se pridruzio krivoj knjizici pa ima zaostatak u karijeri. Svi oni vole ogledalaca i odgovore koje im ogledalaca daju. I razbijaju sva ona koja ne znaju ispravnim jezikom govoriti. Grcic je podrska sa strane, neprimjetna, zadovoljna sa onim malim ogledalcem iz zenske torbice.
metropoliticariLinic se ne uklapa u zamisao. Nije lijep, nije metro, mrzi sve s reda, pogotovo komplimente i zadovoljno se osjeca tek kad mu poganim rijecima uzvracaju. Onda zna da je on taj koji je na vlasti, onaj koji je sef. Linic i novopeceni su dva trenda u skukobu "vremena", a sve na istom prostoru. Stari nacini i novi nacini i pravila ponasanja, a mi smo samo kolateral vremenske prognoze u turbulentna vremena. Ekspresija sile i straha protiv ekspresije lazne ljepote i straha od glasne negacije iste. Nisam sigurna da ce jos dugo to klackanje.. Netko ce odletjeti. No nema straha, nitko se pri sletanju nece natuci. Ipak je nasa domaca politika oduvijek uvazavala generacijsku solidarnost.
Nemojte pomisliti kako ne vidim zene u politici. Vide se one, itekako... Eto, Taritas i Zlatar upravo dokazuju gornje ideje Zuzi Jelinek. Obje ne dijele komplimente, a nisu ni ogledala.. Mislim da nece dugo ostati na stalcima na koje su se nekim cudom popeli. Budoari mijenjaju designe u skladu sa svjetskim dosezima i trendovima, a njih dvije svakako u to ne spadaju. Ne voze bicikle, ne trce, ne nose sesirice, ne bih rekla da su posjetioci raznih salona za koracanje s vremenom.. a tu i tamo nesto i kazu, na njihovu zalost dosta neuskladeno sa ogledalima. Cini mi se kako ce neki Hajdosi i neki Zmajdosi uskoro biti prikladniji ukras nase Vlade. Zato je Opacicka na vrijeme shvatila sto treba i kako treba, njezino mjesto pred i u ogledalom je sasvim jasno i u skladu s vremenom definirano i od toga ne odstupa, postojana je nacisto. Jednako postojana kao i ostatak klonirane Vlade.
Pusic.. ne znam.. da li je u ogledalu ili pored ili tu i tamo unutra, a ponekad vani kao i sa strane. Kad je vani cisto se uklapa u svijet u koji je poslana, kad je unutra cesto iskace iz pravila u koje se odmah vraca. No ona je nas cardak ni na nebu ni na zemlji. Uklopno neuklopni lebdeci cardak. Onaj koji voli klonove i ogledala kod kuce, a sama to je i nije. Ovisno o vremenskoj prognozi. Uglavnom onoj iz bijelog svijeta. Sufrazetkinja koja voli biti ispred svog ogledala, a po potrebi zna biti i ogledalo.. ali samo metro-klonovima.
Morate im davati komplimente jer ih oni vole čuti. Recite svojemu muškarcu da je najbolji ljubavnik s kojim ste bile te da je njegov najljepši i najduži - kaže Žuži.Sve što kažemo duplo im je važnije nego nama ženama. Možete ih i prevariti, ali to ne smiju doznati - govori vremešna stilistica.
Metroseksualci nase politike nisu bas oni isti muskarci koji su vladali ranije. Na slikama su ulickaniji, vise posveceni ogledalu i slabije cuju od onih iz proslih vremena. Ipak, komplimenti jos uvijek pale. Problem je jedino sto se umnazaju geometrijskom progresijom i samo slicne zele vidjeti pored sebe. Slobodno vrijeme... vikend.. Da li im izgleda ovako?
karikaturaRazmisljanja politickih profesionalaca vikendom.....
"Vrijeme je za promjene!...
...promjene naroda, ovaj vise nema za placanje..
Samo koga usvojiti, a da je tako glup?
Ne vjerujem. Tesko da sebe vide onako kako ih vide "amateri".. Odaju dojam kao da su nesvjesni iceg osim sebe i ogledala.
Muškarcima treba lagati, a ako ih prevarite, ne smiju saznati'.. kaze Zuzi..

Slazem se, tako je!...Zivjela Zuzi!.. Vjecna i univerzalna istina... primjenjiva na sve, na politiku posebno. ..Zato i ima malo politicarki. Bez obzira sto kazu teorije rodne ravnopravnosti izgleda mi da je razlog sto zene manje padaju na fore i ljubavne izjave vlastitih ogledala, a vise na ono upotrebljivije... Tako je mnogo muskaraca profica.. Oni vole kad ih se laze... da ih se voli, postuje, cijeni, da su lijepi, da imaju najduzeg.... Zato je danasnja politicka kasta pogubna, posve jednaka "zuzinim muskarcima", samo na zalost onima koji su naucili ljubav placati, a nisu dovoljno bogati niti vise imaju dovoljno tudeg, a da se ne primijeti.. ...

Na kraju ove balade Teorijama ili tajnama zivota Zuzi Jelinek, cini mi se da su ipak samo banke krive, ne daju vise kredite sakom i kapom kao prije..
A muskarci i zene ... e pa oni nisu za nista krivi, osim sto jedni vole skupa ogledala, a drugi ih kupuju i ciste/... Jedni metro, drugi retro... a nitko radno.
.

Nema komentara:

Objavi komentar