nedjelja, 19. siječnja 2014.

Fekalije na plazi, beton u glavama, more i grad u izumiranju - Izgradnja marine na Vlacici, Grad Supetar


Kraja devastaciji nema, Supetar je uz pomoc svih dosadasnjih, a kako izgleda i danasnjih "politickih vizionara" osuden na kompletnu devastaciju i ekolosko unistenje. Gradonacelnica se hvali devastacijom "vizure":
Čitav niz promjena koje čekaju Supetar prilično će promijeniti njegove vizure, a najznačajnija među njima je izgradnja nove marine s privezištem za 50 brodova.


Lijepo je izgleda "dobiti" novce, kreditima betonirati i graditi.. zaraditi strasne politicke pluseve na potpunom unistenju obale, turizma grada, a na koncu i svih njenih stanovnika.. Na kratkorocnoj koristi, sto nas briga za sutra.. za nove generacije.. vazno je nase danas, ono sitno, u novcaniku pa i po cjenu unistenja vlastitog grada... Jer sto su stanovnici otockog grada bez obale, bez plaza? Meni se cini nitko i nista, i jos manje od toga..

Marina na Vlacici kao ideja je cisti zlocin protiv gradana i drzave, protiv otoka Braca i grada Supetra. Kratkorocna korist koja ce nastati samom investicijom donjeti ce pogubni period nakon toga. Onaj u kojem ce potpuno nestati turizam i svi privatni turisticki smjestajni kapaciteti grada postati posve nepotrebni.. jer turisti nece dolaziti. Zasto bi? Plaze i more ce biti onecisceno, morske struje potpuno promijenjene, mega bogatasi i mega jahte parkirati ce se na par sati, ostaviti ekolosku katastrofu iza sebe, mozda pojesti neki obrok i ici dalje.. a grad Supetar nece imati svoju plazu, ali ce zato imati gomilu smeca i unisteno podmorje, sa svim zivim bicima koje se tu nalaze.. Beton, beton i beton.. to nije urednost, to je iskljucivo glupost.

Marina na Vlacici je ideja koja nije pala na pamet niti jednom covjeku u proslosti naprosto zato jer je to podrucje potpuno nezasticeno od vjetra, plitko i posve neprikladno za brodove. Zasto nitko od nadleznih i odusevljenih ovom devastacijom nije pitao stare ribare kako to da se to podrucje nije nikada koristilo ni kao priveziste za male ribarske brodove? Zato sto im  odgovor ne bi pasao, jer na Vlacici i malo jaci maestral razbija brod.

Citam i ne vjerujem svojim ocima... Idejni projekt je u toku, gradonacelnica Ivana zahvaljuje Domagoju Marojevicu na uspjesnoj pokusaju devastacije svoga mjesta.. kaze:
Na sreću imamo podršku u Lučkoj upravi i njenom ravnatelju Domagoju Marojeviću, s kojim smo uspostavili odličnu poslovnu suradnju.

Zadnji je cas za reakciju.. krajem sijecnja udruzeni zlocinacki projekt na putu je dobijanja lokacijske dozvole:
Idejni je projekt napravljen, predan je i zahtjev za dobivanje lokacijske dozvole.     
Da li je taj Idejni projekt prije izdavanja lokacijske dozvole stavljen na javnu raspravu? Da li gradani Supetra imaju pravo na informiranost o politickim potezima i planovima koji drasticno mijenjaju njihove zivote i dugorocnu buducnost? Da li gradani imaju pravo ista reci i sudjelovati u ovakvim drasticnim odlukama po njih?
Postovana gradonacelnice Markovic, postovani gosp. Marojevicu,
koliko dugo mislite da ce izdrzati grad Supetar kupajuci se u fekalijama i nafti sa mega jahti? Bez mora i ciste obale? Posve betoniran, bas kako se vama cini prikladno.. uredno.. posve civilizacijski dosegnuto.. Ovaj grad treba turizam ali treba i gradane, treba obalu, treba more, treba mnogo toga... prije svega treba pameti da se ne dozvoli devastacija "naprisnim" i "nadobudnim" politicarima.. jer poslije nece biti kajanje dovoljno... obalu i more, grad se ne moze unistiti da bi ih se moglo popraviti pokajanjem kad i sami uvidite koliko su vam ideje neprimjerene i devastirajuce..
Eh, da napomenem, ...ne cisti se grad betonom vec metlom.

linkovi:
 http://yachtsincroatia.com/novosti/2660/supetar_u_vlacici_gradi_novu_marinu_za_50_brodova
 http://www.lucka-uprava-sdz.hr/Novosti/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/59/Supetar-u-Vlacici-gradi-novu-marinu-za-50-brodova.aspx

Nadam se da ova studija nece dovesti do izgradnje te marine... usprkos svesrdnom angazmanu gospodina Marojevica, a kako izgleda i gradonacelnice..
 http://puo.mzoip.hr/UserDocsImages/Elaborat_19_12_2013_1.pdf
 http://puo.mzoip.hr/UserDocsImages/Elaborat_19_12_2013_1.pdf

Prosle godine bilo je problema sa ekoloskim oneciscenjem plaze Vlacica i od dosadasnjih, "malih" zagadivaca, sto mislite da ce se dogoditi ako se vas projekt oneciscenja i betoniranja pregrada za morske struje uistinu i ostvari?

I sto cete nakon sto se to dogodi?

reci.. upsss.. zao mi je, nisam mislila nista lose..
a onaj "zainteresirani", kojem ni najmanje nije stalo do mjesta, jer mu ne treba, jer mu smeta.. ce samozadovoljno protrljati ruke ispracajuci mladost ovog grada na od vas pokrenutom putu "trbuhom za kruhom" ...

Ovo je samo nastavak devastacije plaze Banj? Ili to moje "oke nesto krivo vide"? napisala sam: Zadnji udar na zadnju gradsku plazu ... a bio je to ipak predzadnji, marina je preuzela to pocasno mjesto "zavrsnog udarca"..





Prikaz veće karte
.

1 komentar: