petak, 3. siječnja 2014.

kako devastirati posljednju gradsku plazu, a time i grad u Supetru na Bracu? ..zna gradska uprava i gradonacelnica


Zadnji udar na zadnju gradsku plazu ...

Bez ekoloske studije, bez razmisljanja o zagadenju plaze i mora od prometnice..
Unistenje sume, a svaki bor je zlata vrijedan.. ogromni prekrasni borovi.. trebaju biti poruseni da bi ludaci radili parkiraliste do kojeg ce auti stizati iznad glava kupaca..
a zasto to sve?

Zato sto se izgleda gradska vlast dogovorila sa vlasnikom hotela da se standardni, desetljecima koristen put do groblja koji prolazi kroz naselje vise ne koristi u javnu svrhu.. bez ikakve potrebe, bez ikakve zakonske osnove ideja o izmjestanju ceste, javne ceste.. da bi se unistila plaza koja je danas jedina lakog pristupa za sve koji borave u gradu Supetru.. pored svega, ovo je i unistenje turizma privatnih iznajmljivaca.. jer njihovi gosti se nece imati gdje kupati..bar ne blizu svojeg smjestaja..

Potpuno je izgleda krivo ovakve prostorne zahvate prepustati lokalnim upravama jer one izgleda uopce nemaju pameti, a vrlo vjerojatno se i lako korumpiraju..

Evo gogle.maps slike sada Prikaz veće karte

evo i novog plana devastacije ..


REAKCIJA NA 10. SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA GRADA SUPETRA / Supetar 03.01.2014.
DOPIS GRADONAČELNICI GRADA SUPETRA
KLASA: 940-06/13-01/0020
URBROJ: 2104/01-02/1-13-02
Poštovana gospođo Marković,
Na 10. sjednici Gradskog vijeća Grada Supetra održanoj 23. prosinca 2013. godine, namjerno ste vijećnicima prešutjeli činjenicu da ste od strane Zaklade „Otok Brač – negdje između mora i zvijezda“ zaprimili zahtjev za moratorij na donošenje odluke vezane uz početak pokretanja postupka izgradnje nove ceste prema groblju i time svjesno opstruirali tijek sjednice. Termin održavanja sjednice prilagodili ste tako, da na njoj zbog obaveza na radnom mjestu ne može sudjelovati jedina vijećnica koja se javno izjasnila protiv donošenja ove odluke. Uglednim građanima grada Supetra niste dali riječ i dozvolili da kažu svoje mišljenje o ovoj temi, a dugogodišnju nositeljicu gradske kulture svojim ste ponašanjem uspjeli čak i rasplakati. Takvu sramotnu predstavu Grad Supetar nije nikada doživio u svojoj povijesti. Jednoglasnom odlukom o početku pokretanja postupka i prikupljanja potrebne dokumenacije i suglasnosti za izgradnju nove ceste prema groblju, besramno ste stavili privatne interese ispred interesa Grada i degradirali časne funkcije gradonačelnika i vijećnika na koje ste izabrani i za koje vas plaćaju građani ovog grada. Ne zaboravite da dizanjem ruku i jednoglasnom odlukom niste samo dali glas, već ste punim imenom i prezimenom preuzeli na sebe svu odgovornost za posljedice koje proizlaze iz ove odluke.
Bolesnu ideju Svpetrvs hotela d.d. koja se godinama pokušavala nametnuti Gradu Supetru i protiv koje su se dva prethodna gradonačelnika uspješno borila u svojim mandatima, pokrenuli ste takvom brzinom, lakoćom i sposobnošću da smo svi ostali zaprepašteni, jer u sedam mjeseci svog mandata niste bili sposobni riješiti čak ni predizborno obećanje da gradski sat pokazuje točno vrijeme.
Navodeći dva sprovoda u ljetnom periodu, kao glavni i jedini argument za kompletnu devastaciju najljepše gradske uvale, vrijeđate prije svega svoju inteligenciju, a potom inteligenciju svakog onog tko je nešto takvo prisiljen pročitati. Ukoliko Svpetrvs hoteli d.d. osjećaju potrebu da naprave nešto plemenito za Supetar, neka vrate igralište NK Jadran u vlasništvo Grada Supetra, a ne da nam financiraju autoputeve po gradskom kupalištu Banj i rade „drive in“ od groblja.
Do sada nismo željeli vjerovati kuloarskim pričama da će nam Supetrom sljedeće četiri godine upravljati upravo Svpetrvs hoteli, iako su se priče temeljile na predizbornim podrškama političkim strankama, zaposlenicima hotela na vodećim gradskim funkcijama i velikom broju obitelji čija egzistencija ovisi upravo o zaposlenju u hotelu, ali ste nas načinom donošenja ove odluke u tome uspjeli u potpunosti razuvjeriti.
Pozivamo Vas da smjesta prekinete ovu farsu i zakopate prijedlog Svpetrvs hotela toliko duboko da više nikad ne ugleda svjetlo dana. Trenutno pokrenite postupak uknjižbe Grada Supetra na puteve unutar hotelskog naselja i ne dozvolite da se stvari dalje razvijaju u pogrešnom smjeru. Poštujte činjenicu da je Supetar naša baština i da ga nismo naslijedili od prošlih generacija, već smo ga dobili na čuvanje za generacije koje dolaze nakon nas. Pokazali ste nam kako se voli Svpetrvs, a sad nam u ime onih na groblju pokažite kako se voli Supetar.
Lijep pozdrav,
Robert Barilla
Supetar, 03. siječnja 2014.
http://zaklada-brac.hr/razno/sramotna-sjednica-gradskog-vijeca-supetra/


ps
Zahvaljujem Robertu na trudu i informaciji.
Luna




.

Nema komentara:

Objavi komentar