ponedjeljak, 10. listopada 2011.

Superhologram matrix - Maya Illusion

1982. u Parizu, tim na celu sa fizicarem Alain Aspectom (http://twm.co.nz/hologram.html) izveli su pokus i otkrili da pod odredenim okolnostima subatomske cestice - elektron su u stanju trenutno komunicirati jedna s drugom bez obzira na udaljenost.

Na neki nacin cestice uvijek znaju sto se s drugom desava. Kao prvo - na taj nacin se povrijeduje Einsteinova teorija da nijedna komunikacija NIJE brza od svijetlosti.

Engleski fizicar D.Bohm - vjeruje da otkrica u Aspectovom pokusu znace da objektivna stvarnost ne postoji -- vec da je cijeli Univerzum jedan hologram.

Hologram je trodimenzionalna fotografija (laserska),dakle objekt na koji se fotografira usmjeri se laserska zraka - zatim drugi snop laserskog svijetla se odbije od reflektirajuceg svijetla prvog snopa laserske zrake i taj interferirajuci dio (dviju laserskih zraka) je uhvacen na film. Za razliku od obicne fotografije - hologram SVAKI DIO HOLOGRAMA SADRZI SVE INFORMACIJE O CJELINI! Dio je cjelina! Cjelina je dio!

Dakle, Bohm (http://twm.co.nz/Bohm.html) vjeruje da subatomske cestice nisu u kontaktu jedan s drugom - zahvaljujuci nekim kontaktima brzim od svijetlosti - nego zato STO JE ODVOJENOST ILUZIJA! To sto mi vidimo objekete poput subatomskih cestica kao odvojene jedne od drugih - to je zato sto vidimo samo jedan dio stvarnosti. Univerzum je sam po sebi projekcija - hologram.

To znaci i prostor (sve 3 dimenzije) i vrijeme su projekcije nekog dubljeg nivoa stvarnosti. Proslost-sadasnjost-buducnost postoje istovremeno. Superhologram - matrix!, tvrdi Bohm.

Ako je i mozak hologram (neurofizicar Pribram:http://twm.co.nz/pribram.htm) moguce je da ozak odabere odredene frekvencije i pretvari ih u senzorne percepcije i mi to onda zovemo ovjektivnom stvarnoscu!? ( MAYA /Iluzija ).

http://www.forum.hr/showthread.php?t=247691
http://en.wikipedia.org/wiki/Maya_%28illusion%29
__________________

1 komentar:

  1. Mozak može imati svoje projekcije, ali znanstvene discipline i sva ona dokazivanja se ne oslanjaju na percepciju našeg mozga nego na izračune, mjerenja, logiku, instrumente (tako i ovi ljudi koji su istraživali "komunikaciju" među česticama). Netko će reći da je to isto naša projekcija, ali ne bih rekla. Nisam znanstvenik pa nažalost ne mogu bolje raspraviti ovu temu.

    OdgovoriIzbriši